2021-08-09, 週一 15:37

Wagor Odyssey Virtual Summer Camp: Make Summer Matter!

線上遇見奧德賽

葳格暑期學習不斷電

Summer may look different this year, but the learning never stops as we prepare for an amazing 2021-2022 school year. Our virtual summer camp options provide a way for children to socialize with others and prevent summer learning loss over the course of summer vacation. We offered diverse summer programs based around the Greek adventure story ‘The Odyssey’, to help keep our students’ minds active and continuously expand their knowledge and experiences.

Wagor’s virtual summer camp focuses on students’ core literacy as well as their cognitive and skills development. To accomplish the objective of “Literacy-oriented Education,” we utilize cutting-edge, innovative, educational solutions to assist teachers, students, and parents. Log on and continue learning this summer!

因應防疫嚴峻,暑假期間葳格國際學校小學部西屯校區以線上遠距教學方式,規劃主題式營隊—奧德賽線上創思營、達文西邏輯營、特洛伊菁英挑戰營、劍橋英檢營、荷馬語文培訓營與基米德科展培訓營等,以小班制教學、增強師生互動,提升學習成效。

創思營課程以《奧德賽》大冒險故事為主題,讓孩子透過語言(中、英文)、創意(發明)、科技(工程建築)與人文(中古世紀藝術)學習,經由繪本教學、數學計算(數獨、棋靈王等)、動能課程、趣味性課程、手作等方式,圍繞著奧德賽冒險故事的主題進行,涵養古典文化精華,給所有孩子一個終身難忘的線上學習的經驗。

葳格深耕學生中英語文能力發展,特開設劍橋英檢營、荷馬語文培訓營。荷馬語文培訓透過本校全國語文競賽優勝教師,劍橋英檢亦透過本校優秀外師與ESL教師,利用過去培育經驗建構完整課程,強化學生語文能力,更有效精進學生學習成效。葳格每學期會有學生程度鑑定,鼓勵學生參與指標性檢定考試定期評測自身實力,由外師增強聽說讀寫能力,並指導英檢的概念技巧及方式,讓學生英文檢定中奪得佳績。

葳格多年前早已開啟iWagor課程使用iPad載具進行課程學習,加上疫情因素學校便開始進行遠距教學準備。暑假多個營隊葳格仍採遠距授課方式,讓老師們在學校,即便教室無學生狀況下,仍能透過iPad、筆電與桌機的支援下同步授課,無縫接軌課程讓孩子在家同步的學習,完全不會有阻礙不斷電!更讓小一新鮮人順利銜接小學課程並適應生活作息,由中、英導師及外師透過視訊帶來「ㄅㄆㄇㄈ我最行」、「數學閱讀趣」以及多元外語課程,學生和家長透過數位科技與老師互動,暑假宅在家不無聊。讓新生在疫情解封後,能無縫接軌適應新學校、新生活,同時也藉此熟悉數位教學的優勢,提升線上學習能力。