2022-04-14, 週四 00:00

Bienvenido a México! 熱情墨西哥 舞動葳格!!

Bienvenido a México! 熱情墨西哥舞動葳格!!

Our annual Children’s Day activity this year was awash with Mexican flavors! Colorful ‘Papel Picado’ folk art, Frida Kahlo portrait work, Skull Art, and Tin Art decorated the campus, children woreMexican costumes, and the audience was all eyes during the Grade 1 and Grade 2 Mexican Hat Danced performance.

Everyone enjoyed these and other activities which were specially chosen to foster an appreciation for Mexican art, food, music, and culture.

The concept of a global village had been a recent trend in educational policies around the world. Wagor put this into practice and utilized all available resources to demonstrate the strength and efficiency of our education system by upholding one of the tenets of our school: provide continuous and sustainable education for our students.

兒童節國際文化周是葳格每年特有的精彩活動。去年奧地利音樂藝術饗宴、前年日本櫻花賞花季,今年要讓孩子體驗熱情十足的墨西哥風情文化。從英文課程中孩子在墨西哥地圖中尋寶,接著利用藝術領域課程介紹墨西哥藝術家-芙烈達·卡蘿,在老師們的引領下,孩子們親手繪製芙烈達畫像、製作墨西哥色彩繽紛的剪紙、還有錫箔畫與枯顱頭彩繪,讓全校的孩子漫遊在色彩強烈與充滿張力的墨西哥西語文化氛圍中。

今年特別聘請專業舞蹈老師蒞校指導低年級孩子們進行墨西哥傳統帽子舞教學,孩子們身著墨西哥傳統服飾,頭戴墨西哥帽或頭飾,化身一個個墨西哥專業舞者,在一片繽紛紙海的廣場上盡情舞動,跟著節奏大聲呼出口號,將熱情活力的墨西哥展現在葳格的校園中。

活動當天學校更邀請外師進行西語體驗教學,介紹墨西哥美食,讓孩子感受墨西哥文化之美。葳格兒童節不是給孩子禮物,而是給孩子截然不同的文化饗宴與體驗。從墨西哥民族傳統服飾到享用墨西哥傳統美食-Taco塔克、Quesadilla 墨西哥薄餅、Chilaquiles 玉米片與沙沙醬,葳格的兒童節就是不一樣!

當日慶祝大會上邀請專業的拉丁樂團與墨西哥舞團帶來的精彩的表演,濃濃墨西哥歡樂、動感的慶典氣息讓孩子感受豐富多元、熱情奔放的拉丁美洲及加勒比海文化風情。最後由逗趣的超人哥哥們帶來驚奇、趣味十足的大氣球特技秀。

葳格小學部西屯校區 林坤燦校長表示「學校秉持多元教學的精神,達到世界就是葳格教室的理想,架構孩子的國際觀,更讓葳格的孩子們沉浸在這場熱情歡樂與動感的狂歡慶典中!

D3S 6160

D3S 6240